Algemene gegevens

Staanplaatsen: 6
Kampeerterrein: 1 ha
Hoogte: 390 m

Le Jardin des Druides

Le Jardin des Druides is een kleinschalig landgoed in Normandië met 2 gîtes (vakantiehuisjes) en een minicamping in ons voedselbos met ecologisch zwembad. Op de camping vind je 6 staanplaatsen, alleen voor tenten. In het voedselbos (permacultuur) kun je zelf groente en fruit plukken (mits beschikbaar natuurlijk). Le Jardin des Druides gaat er prat op een kleine, rustige, stille camping te zijn waar onze gasten kunnen ontspannen, tot rust kunnen komen, kunnen genieten van de prachtige omgeving en de bezienswaardigheden en geluiden van de natuur in de aangrenzende landerijen en het bos van Ecouves.

Rust, ruimte en natuur in Normandië!

De minicamping loopt langzaam af naar het noordwesten en biedt een panoramisch uitzicht over de landerijen en het bos van Ecouves. Herten worden vaak in de vroege ochtend en in de schemering gezien. Je hebt misschien ook het voorrecht om wilde zwijnen in het bos, dassen, vossen en vele kleine wezens te observeren terwijl ze hun leven leiden. Gezellige verzamelplaats met kampvuur en labyrinth zijn aanwezig. Let op, wij zijn een hondenvrije camping!

Prachtige natuur en mooie dorpjes

In de buurt van Le Jardin des Druides vind je het enorme en prachtige Foret d’Ecouves (5 minuten rijden), een gebied vol met dieren in het wild, wandelpaden (waaronder 2 ‘Grande Randonnées’ (langeafstandswandelroutes)), fietspaden en natuurlijke attracties. Op ca 30 minuten rijden ligt het mystieke Foret des Andaines. Dit is een bos vol met legenden (waaronder graallegenden van Arthur en Merlijn). Er zijn vele prachtige dorpjes in de omgeving, zoals het kunstenaarsdorp Saint-Céneri-le-Gérei (uitgeroepen tot 1 van de mooiste dorpen van Frankrijk). Daarnaast is er een geweldig meer in La Férte-Macé waar je kan zwemmen. Het prachtige kuuroord Bagnoles-de-l’Orne is ook het bezoeken waard. Voor degenen die van een stad houden is Alençon een absolute aanrader!

We hebben een aantal opties voor Le Jardin des Druides voor ie op een rijtje gezet:

Le Jardin des Druides

Frankrijk Normandië Orne Rouperroux

Le Bas Boulay, 61302 Rouperroux

0033 (0)233319145
Duits, Engels, Frans, Nederlands
1 mei t/m 30 september
  • Contactformulier

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.